Nieuwtjes

11 maart 2010

En dan is het weer tijd om de balans en de winst en verlies rekening van Stichting Anne in Afrika te maken. In 2009 maakte Sanne een ontzettend handig digitaal administratie programma. Het is zodanig geprogrammeerd dat aan het eind van het jaar de gewenste berekeningen automatisch worden aangemaakt. In maart rondde Sanne de administratie van 2009 af en maakte de nieuwe voor 2010.


Sanne Administratie
Sanne en de administratie

11 januari 2010

In januari bleek dat Gineke en Henk uit Landsmeer tijdens hun vakantie in Tanzania bij toeval in Tengeru zouden gaan overnachten. Zij vonden het een leuk idee om het New Hope Education Centre te gaan bezoeken. Op mijn vraag of ze misschien wat kinderkleren wilden meenemen bleek dit geen enkel probleem. Met een flinke stapel kleren zijn ze naar het zuiden afgereisd. Er is zo'n tekort aan kleren dat het letterlijk betekent dat elk kledingstuk wat meegenomen wordt een kind aankleedt. Sommige kinderen van het New Hope Education Centre slapen in hun vaak kapotte schooluniformen omdat ze geen andere kleding bezitten. Piniel heeft de kleren dankbaar in ontvangst genomen. Een paar dagen later is de kleding onder de kinderen verdeeld.

20 december 2009

In december is het in Tanzania tijd voor het nationale lagere school examen. Ook het New Hope Education Centre heeft de 13 leerlingen van de hoogste klas examen laten doen. Dat was nog een hele uitdaging aangezien het examen niet in Tengeru was en er eerst geld gezocht moest worden door Piniel voor het vervoer, de maaltijden en andere kosten. Geen geld betekent geen examen. Iets waar wij in Nederland niet bij stil staan. Uiteindelijk hebben alle 13 kinderen examen gedaan. Bij de uitslag in januari bleek dat alle 13 kinderen met hoge cijfers zijn geslaagd. Het werk van Stichting Anne in Afrika is niet voor niets. Stiching Anne in Afrika is trots.

15 november 2009

Aangezien de aankoop van de grond voor het New Hope Education Centre bijna rond is wordt het tijd om geld in te gaan zamelen voor bakstenen. In de winkel "het Filiaal" in Haarlem worden bakstenen verkocht in de vorm van legostenen. Met deze legostenen wordt in de winkel een school gebouwd. De muren staan inmiddels maar het dak moet er nog op.

1 baksteen kost 1 Euro!.
winkel
Het Filiaal in Haarlem

19 oktober 2009

Angela van Wings of Support vertrok op 19 oktober per bus vanuit Dar Es Salaam naar Arusha om het New Hope Education Centre te bezoeken. Samen met Wings of Support gaat Stichting Anne in Afrika schoolbanken laten maken voor de school. Ook maakte Angela foto's van andere schoolgebouwen in Tanzania. Deze zijn ter ondersteuning voor de architecten die in Nederland de school gaan ontwerpen. Zo is er beter inzicht in materialen en bouwstijlen die in Tanzania worden gebruikt.

5 september 2009

Op 5 september 2009 is door de diaconie van de Protestantse gemeente Monnickendam een rommelmarkt georganiseerd. De gehele dag zijn allerlei spulletjes verkocht. Tien goede doelen kregen een deel van de opbrengst waaronder Stichting Anne in Afrika. Stichting Anne in Afrika ontving een grote donatie en bedankt alle organisatoren.


De rommelmarkt

18 augustus 2009

In Augustus 2009 was de filmploeg van Mambapoint van de NCRV in Tanzania. Na een telefoontje bleek dat zij zich in Tengeru bevonden. Met een filmploeg van het Kilimanjaro Film Institute zijn zij vervolgens gaan filmen op het New Hope Education Centre. De weeskinderen hebben zo de kans gekregen om hun verhaal te vertellen. De film is gemonteerd en te bewonderen op de site!

15 juni 2009

In mei 2009 is Stephanie mee geweest naar Tanzania. Zonder te kunnen wennen aan Afrika werd Stephanie meteen geconfronteerd met armoede, weeskinderen, gehandicapten, en voedselschaarste. Op het New Hope Education Centre merkte ik dat ze werd geraakt door de situatie waar de weeskinderen in verkeren. Tegen mij zei ze dat ze het liefst haar gehele salaris wilde achterlaten. Dat leek mij geen goed idee want in Nederland moet je zelf ook leven. Maar wat ik wel hoopte is dat ze in Nederland niet zou vergeten wat ze in Tanzania heeft gezien en gevoeld en dat ze zou gaan helpen met de Stichting. Inmiddels is Stephanie druk bezig met fondsenwerving en andere administratieve zaken. En dat wordt zeer gewaardeerd.


Stephanie in Afrika

25 oktober 2008

Tijdens een presentatie over Tanzania aan de Bedrijvengroep Waterland besloot Greetje Gutter dat zij Stichting Anne in Afrika wilde gaan helpen. Haar vader, Kees Gutter, bezit een bakkerijketen in Noord-Holland en binnen no time had Greetje een fantastische actie op touw gezet. Er werd een reclamefolder gemaakt en in alle winkels werden een paar maanden lang Anne in Afrika brood, cake en brokken verkocht. De verkoopsters en verkopers hebben fantastisch werk geleverd om zo veel mogelijk Anne in Afrika producten te verkopen. Op de open dag van de bakkerij op 25 oktober 2008 was Stichting Anne in Afrika aanwezig om haar verhaal te doen. Ter plekke werd met een collectebus nog meer geld ingezameld. Wat een prachtige actie.

Anne en Kees
Anne en Kees